Frokost hos Kristine 26. februar: Sprøytemiddelrester i mat – et problem?

frukostBiologisk fagutvalg arrangerer igjen Frokost hos Kristine, et uformelt frokostforedrag tirsdag, 26. februar kl. 09.00.

Biologisk Fagutvalg ønsker enda en gang velkommen til Frokost hos Kristine – et uformelt foredrag akkompagnert av gratis frokost og kaffe på Kristine Bonnevies hus.

Denne uken får vi besøk av toksikolog og professor Ketil Hylland som skal snakke om sprøytemiddelrester i maten vår. Mennesker og naturen utsettes nemlig daglig for lave konsentrasjoner av hundrevis av ulike stoffer som benyttes i produkter og finnes i mat. Vi har liten kunnskap om eventuelle samvirkende effekter og all risikovurdering fokuserer på enkeltstoffer. Det er nå litt over 50 år siden Rachel Carson skrev boken «Silent spring» om mulige effekter av sprøytemidler. Boka hadde stor effekt på regulering av bruk av sprøytemidler, men i 2012 ble tillatte grenser for sprøytemiddelrester i mat økt. Det er behov for en revurdering av metoder for risikovurdering av fremmedstoffer, inkludert sprøytemidler.

Vi håper så mange som mulig tar seg tid til å nyte mat, kaffe og kunnskapsformidling denne tirsdag morgenen. Frokost serveres 09:00, foredraget begynner 09:15 og avholdes i auditorium 1 på Kristine Bonnevies hus.

Vel møtt!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s