Frokost hos Kristine: Kan muskler huske?

Image

Tirsdag 1. april kommer forsker ved IBV, Jo Brusgaard, for å snakke om sin forskning på muskelhukommelse! Slik beskriver han selv dette spennende temaet:

«Kulde herder kroppen, kokkefingre tåler å brenne seg, eller man har skikkelige arbeidsnever fordi man rodde så mye som barn. Det er mange populære forestillinger om at kroppen kan herdes, tilpasse seg eller endog ”lære”: Dette er ideer om en slags kroppshukommelse. Slike forestillinger er nok ikke alltid riktige, og har ofte blitt regnet som pseudovitenskapelige. 

Vi har derimot gått vitenskapelig til verks. Etter en serie resultater som gikk på tvers av konsensus innen muskelbiologien begynte vi å mistenke at det kunne eksistere en form for cellulær muskelhukommelse. Resultatene av denne forskningen kan føre til en ny debatt omkring dagens dopingregler fastsatt av Verdens antidopingbyrå (WADA). Mer relevant for de fleste hederlige mennesker er resultatene et kraftig argument for mer fysisk aktivitet i ung alder! Jeg skal fortelle om hvordan vi kom frem til dette og hvorfor nysgjerrighetsdrevet forskning er så viktig!»

Komkom førstkommende tirsdag og kos deg med kaffe, frokost og muskelhukommelse!

Ps: dette er absolutt ikke en aprilsnarr 😉

facebook-event

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s